Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На бюджетному комітеті будуть голосувати "заочно" - депутат

Четвер, 20 червня 2013, 11:19

Народний депутат Павло Різаненко заявляє, що бюджетний комітет буде приймати рішення "заочним голосуванням" шляхом оформлення листів – погоджень, а не особистим голосуванням депутатів на засіданнях комітету.

Про це повідомили в його прес-службі.

Різаненко наголосив на тому, що у середу бюджетний комітет більшістю голосів "представників ПР, позафракційних сателітів, затвердив порядок прийняття рішень шляхом оформлення листа-погодження".

"Це означає, що перерозподіл видатків держбюджету, надання кредитів за бюджетними програмами та інші питання будуть прийматись винятково листом-погодженням, де будуть проставлятись підписи більшості народних депутатів-членів комітету від його складу,без фактичного проведення засідання комітету", - зазначив нардеп.

Різаненко заявляє, що це прямо суперечить законам "Про регламент Верховної Ради" та "Про комітети Верховної Ради", "адже жоден із них не передбачають прийняття рішень шляхом оформлення листа-погодження".

"Виникає цілком логічне запитання: тоді для чого ходити на засідання бюджетного комітету, якщо прийняли рішення про так зване "заочне" голосування? Ідентична ситуація із незаконним "кнопкодавством" у Верховній Раді, коли більшість депутатів Партії регіонів не голосують особисто", - повідомив нардеп.

Різаненко каже, що самі законотворці підривають довіру до державних інститутів, у той час, коли громадяни очікують від них розбудови цих інститутів.

"Якого дотримання законів можна очікувати від пересічних громадян, якщо самі законотворці демонстративно та зухвало відмовляються виконувати їх", - коментує Різаненко.

За словами комуністки Оксани Калетник, рішенням комітету "створили механізм перерозподілу грошей в "ручному режимі".

"Тепер ніхто не буде обговорювати фінансування того чи іншого проекту у відкритому режимі, ставити незручні запитання представникам міністерств", - зазначила народний депутат.

"Досить буде листа від голови комітету, в якому буде написано, на що перерозподіляють гроші. І цей лист потім передаватимуть на візування кожному депутату, якого знайдуть", - додала Калетник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: