Кабмін дозволив ще одній службі контролювати водіїв транспорту

Четвер, 20 червня 2013, 14:56

Кабінет Міністрів дозволив співробітникам Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті зупиняти транспортні засоби в ході руху.

Відповідну постанову №420 уряд прийняв 20 травня.

Відповідно до документу посадова особа Укртрансінспекції або її територіального органу у форменому одязі за допомогою сигнального диска (жезла) може зупиняти авто, що здійснює автомобільні перевезення пасажирів та вантажів, під час проведення рейдових перевірок.

Під час звернення до водія посадова особа зобов’язана привітатися, назвати свою посаду і прізвище, пред’явити службове посвідчення, направлення на перевірку та повідомити про причину зупинення транспортного засобу.

Таке зупинення авто здійснюється "у будь-який час на маршруті руху".

Підставою для зупинки може бути перевірка дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, посадка (висадка) пасажирів у невстановлених місцях, порушення в розміщенні візуальної інформації на автобусах, перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах без надання їм місць для сидіння, експлуатації таксі з порушенням вимог законодавства, відсутність номерних знаків та наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів до скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Крім того, авто можуть зупинити у разі наявності "характеру руху транспортного засобу, що викликає підозру в спроможності водія керувати ним (різка зміна напрямку руху та (або) швидкісного режиму)".

Водій авто зобов’язаний надавати на час перевірки посадовій особі документи, на підставі яких здійснюється перевезення, виконувати вимоги посадової особи, передбачені порядком здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, та розпочинати рух лише з дозволу посадової особи.

Перевірка одного транспортного засобу проводиться протягом не більше однієї години.

У разі коли під час проведення перевірки виявлено порушення законодавства про автомобільний транспорт, складається акт та/або протокол про адміністративне правопорушення.

У разі виявлення порушень правил перевезення великогабаритних, великовагових і небезпечних вантажів посадові особи складають акти та повідомляють відповідний підрозділ МВС про такі порушення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування