Глава МЗС Німеччини обговорив з Януковичем виїзд Тимошенко

П'ятниця, 21 червня 2013, 12:41

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле після зустрічі з Віктором Януковичем не розповів, як український президент відреагував на пропозицію лікувати Юлію Тимошенко за кордоном.

Вестервелле охарактеризував зустріч з Януковичем як "дуже конструктивну", пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Я сказав відверто президенту, що ми спостерігаємо уважно за ситуацією з Тимошенко і підкреслив, що німецькі пропозиції щодо лікування її у нас залишаються в силі", - сказав він.

"Я підкреслив, що ми і далі будемо працювати над вирішенням цього питання. Звичайно, час покаже, яке рішення буде знайдено. Важливо, щоб ця робота продовжувалась", - додав він.

На питання, як Янукович відреагував на пропозицію лікувати Тимошенко в Німеччині, Вестервелле не відповів, пославшись на те, що він уповноважений коментувати позицію тільки своєї держави.

Відповідаючи на питання, чи вистачить для підписання угоди про асоціацію того, щоб Тимошенко виїхала на лікування до Німеччини, чи ЄС наполягатиме на її звільненні, Вестервелле сказав: "Це складні переговори, і сама ситуація нелегка, але ми готові здійснювати конструктивний внесок у цю справа, щоб було знайдено позитивне рішення цього питання ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування