Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курченко письмово розповів, навіщо йому медіахолдинг

П'ятниця, 21 червня 2013, 12:49

Молодий бізнесмен Сергій Курченко заявляє, що розглядає покупку Українського медіхолдингу у Бориса Ложкіна як дохідну інвестицію.

Про це він сказав у письмовому інтерв'ю журналу Forbes-Україна.

"Ми розглядаємо медіабізнес, у першу чергу як інвестицію коштів. Наша перша мета – це одержання й збільшення показника повернення на вкладений капітал", - сказано у відповіді.

"На даний момент ніякими іншими непрофільними бізнесами, не цікавимося. Однак бізнес є бізнес, незалежно від того що він робить, насіння або автомобілі, головне його завдання приносити прибуток. Нас цікавлять перспективні й дохідні напрямки", - сказав він.

Курченко також як і раніше Ложкін, який продав йому УМХ, не назвав вартість угоди.

"Суму придбання назвати не можу, але вона є комфортною для продавців і достатньо адекватною на наш погляд", - сказав він.

"Американським видавцем підписана тристороння угода: між нами, UMH і Форбсом, про те, що власники бренда підтримують нового акціонера, при дотриманні нами всіх журналістських стандартів і редакційної політики шановного всіма видання", - сказав Курченко.

Відповідаючи на запитання, чи не було в американського видавця питань по репутаційних ризиках і походженню капіталу, він відповів:

"Це наші внутрішні переговори, у кожному разі ми б не підписали такий договір, якби не пройшли необхідні процедури. Ми маємо достатню прибутковість і кредитні лінії для того, щоб підписувати контракти із провідними європейськими, російськими, американськими компаніями й банками", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що Forbes першим опублікував розслідування про Курченка й компанії "ГазУкраїна" і чи може бізнесмен гарантувати наявність розслідувань про його групу в його журналах і далі, він відповів:

"Як я говорив раніше, це бізнес, а розслідування – його частина, перешкоджати його розвитку ми не будемо".

Відповідаючи на запитання про те, що після розслідування про компанію Газ-Україна, його сторона  надсилала на адресу редакції листа з погрозою судових позовів, він сказав:

"По-перше, СЄПЕК сьогодні не має ніякого відношення до вами названій групі. Від себе можу додати, що судові позови – це нормальна практика в усьому світі".

Нагадаємо, СЄПЕК об'єднує компанії, що входили раніше до групи "Газ Украіна", яка спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, широким спектром нафтопродуктів та товарів для нафтогазової галузі.

Основним акціонером групи, за офіційною інформацією, є Сергій Курченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: