На Ющенка подали до суду за вплив на "газові контракти"

Вівторок, 25 червня 2013, 13:08

На екс-президента Віктора Ющенка подали до суду за переймання на себе компетенції Кабінету Міністрів і Міністерства палива та енергетики у 2008 році.

Відповідний позов був поданий до Вищого адміністративного суду України, повідомив "Українській правді" юрист Станіслав Батрин.

"Звернулися з позовом до президента Ющенко, та ставимо під сумнів законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 доларів", - уточнив він.  

Юристи подали до суду на Ющенка
Юристи подали до суду на Ющенка

"Ми також розглядаємо як протиправні дії Ющенко щодо переймання на себе компетенції Кабінету Міністрів та здійснення управлінського впливу на "Нафтогаз" (перевищення владних повноважень з огляду на ст. 19 Конституції) в процесі укладення контрактів на поставку та транзит газу, видання обов'язкових до виконання директив підприємству "Нафтогаз", - йдеться у повідомленні.

"Просимо суд: визнати дії президента Ющенко щодо переймання на себе компетенції Кабміну і Мінпаливенерго та здійснення управлінського впливу на "Нафтогаз"… у 2008 році, - протиправними", - зазначив юрист.

Як відомо, Батрин раніше звернувся з позовом до Кабміну та Фонду держмайна щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...