Резолюція щодо України може бути більш жорстока - Сенатор США

Середа, 26 червня 2013, 11:39

Сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн заявляє, що у разі затягування Віктором Януковичем звільнення Юлії Тимошенко Резолюція Сенату може набути жорсткіших рис.

Про це він заявив у вівторок у Вашингтоні на зустрічі з головою фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією прес-служби, сенатор підтвердив позицію, що для підписання цієї угоди уряд України має виконати всі умови, в тому числі звільнити Тимошенко.

Маккейн і Яценюк. Фото прес-служби Батьківщини
Маккейн і Яценюк. Фото прес-служби Батьківщини

"Обговорюючи поточну ситуацію в парламенті України, Джон Маккейн акцентував увагу на важливості завершення в Україні виборчого процесу-2012 та належному проведенні чесних та прозорих виборів у п’яти округах вже до Саміту Східного партнерства у Вільнюсі", - йдеться в повідомленні.

Яценюк запросив сенатора відвідати Україну.

Згідно з повідомленням, Маккейн прийняв запрошення, і такий візит може відбутися вже влітку цього року.

Як відомо, комітет із міжнародних справ Сенату США одноголосно схвалив проект резолюції , що закликає українську владу звільнити Тимошенко.

У Резолюції також міститься звернення до Європейського Союзу визначити звільнення Тимошенко важливим критерієм для підписання Угоди про асоціацію.

У документі Сенат висловлює занепокоєння та незадоволення щодо продовження вибіркового і політично мотивованого ув’язнення Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування