Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: лікування Тимошенко за кордоном прибере "камінь" на шляху до ЄС

Середа, 26 червня 2013, 15:35

Екс-міністр МВС Юрій Луценко не збирається оприлюднити позицію екс-прем'єра Юлії Тимошенко з приводу її можливого лікування за кордоном, щоб не нашкодити їй.

"Її позиція мені відома. Але я її публічно повідомляти не буду", - сказав він у середу в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я роблю все, щоб не зашкодити звільненню Тимошенко. Її свобода необхідна їй, як людині, і нам, як мешканцям нашої країни. Тому я не хочу зашкодити ні їй, ні перспективам євроасоціації", - пояснив Луценко.

На його думку, проблема Тимошенко – "камінь по дорозі" до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Проблема Тимошенко – це камінь на цій дорозі. Інші кроки подальші просто неможливі через цей камінь", - заявив екс-міністр.

"Безумовно, хотілося б, щоб Юлія Володимирівна виїхала за кордон і, будучи вільною, домоглася повної юридичної реабілітації, яка в сучасних українських умовах означає її перемогу в Євросуді", - зазначив Луценко.

Опозиційний політик дав зрозуміти, що вважає у нинішніх обставинах виїзд екс-прем'єра на лікування за кордон одним із можливим варіантів вирішення "питання Тимошенко".

"Звісно, я б хотів, щоб була повна і юридична, і політична, і навіть моральна реабілітація Юлії Володимирівни. Але в даних обставинах я вважаю за можливе говорити про те, що свобода Тимошенко в тому чи іншому варіанті, навіть при лікуванні за кордоном, є зняттям величезного каменю на дорозі до асоціації з Євросоюзом", - зазначив він.

"Знявши цей камінь, український парламент зможе пройти решту кілька кроків – (ухвалення) закон "Про прокуратуру", виборчий кодекс і низку дрібних змін у вітчизняному законодавстві", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: