Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова не хочуть оскаржувати рішення Євросуду по Тимошенко

Середа, 26 червня 2013, 17:35

Україна не бачить підстав для оскарження рішення Євросуду з прав людини, який визнав незаконність арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Щодо подачі апеляції: Міністерство юстиції станом на сьогодні не бачить приводів для оскарження, але, в принципі, ця позиція на даний момент ще вимагає узгодження з Кабінетом міністрів", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, як скоро може бути врегульовано остаточне рішення щодо неподання апеляції, Кульчицький сказав: "Я думаю, узгодження буде найближчим часом".

При цьому він додав, що ця процедура може зайняти близько 2 тижнів.

Як відомо, ЄСПЛ 30 квітня встановив порушення трьох пунктів ст. 5 (право на свободу і безпеку), а також ст. 18 (обмеження щодо прав) Конвенції з захисту прав і основних свобод людини у зв'язку з арештом Тимошенко щодо "газової справи".

Разом з тим, ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст. 3 (заборона на тортури) Конвенції не було.

В України є три місяці для подачі апеляції - протягом цього часу рішення ЄСПЛ не вважаэться таким, що набрало законної сили.

Тимошенко була арештована під час судового процесу щодо "газової справи" 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: