Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд вирішив залишити під вартою "кривдника" монахинь

Четвер, 27 червня 2013, 18:31

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваному в замаху на вбивство черниць Сергію Буту.

Як розповів у четвер агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Бута Євген Грушовец, відповідне рішення Апеляційний суд столиці виніс у четвер, розглянувши скаргу.

"Рішення залишили в силі, скаргу не задовольнили", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, Буту було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в рамках розслідування кримінального провадження про замах на вбивство двох черниць - настоятельки Свято-Покровського монастиря Калісферії (Тетяна Шамайло) та її помічниці Катерини.

Міліція розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 через статтю 15 КК (замах на умисне вбивство).

Раніше ЗМІ повідомляли, що черниці зникли увечері 14 червня, а 17 червня знайшлися - повернулися самі в монастир. За інформацією ЗМІ, нібито черниці розповіли, що їх викрали: тримали в підвалі і вимагали якісь гроші.

Йдеться про гроші, оскільки настоятельку могли випадково втягнути в аферу з продажем автомобілів.

Нібито одна з жінок, близька до духовенства, збирала з людей гроші, а потім зникла з 160 млн. грн. Кредиторам вона сказала, що всі гроші віддала настоятельці.

Грушовец заявив про непричетність Бута до інкримінованого злочину та порушенні прав свого підзахисного при затриманні та арешті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування