Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" думає, як забрати в Криму автономію

П'ятниця, 28 червня 2013, 12:23

ВО "Свобода" має намір домагатися зміни законодавства про референдуми, щоб провести всеукраїнський плебісцит про скасування автономного статусу Криму і спеціального статусу Севастополя.

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заступник голови комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, член фракції "Свобода" Ігор Швайка.

"Ми вимагаємо винести на всеукраїнський референдум питання про скасування автономного статусу республіки Крим - це повинна бути 27 Таврійська область - і про окремий статус Севастополя, який повинен стати одним із адміністративних центрів Таврійської області. Це положення нашої програми. Ми плануємо його проведення", - сказав депутат.

Він зазначив, що "Свобода" ініціювала референдум щодо статусу Криму та спеціального статусу Севастополя, "який є розсадником антиукраїнських настроїв". "Свободівці" також ініціювали всеукраїнський референдум щодо заборони торгівлі землею і прийняття на ньому відповідного закону.

Однак, підкреслив депутат, відповідно до нинішнього закону, такий референдум провести неможливо, "оскільки чиновники, що представляють виконавчу владу, зроблять все для того, щоб цей процес навіть не розпочався".

"В даний час в Раді ведеться робота, в ній беру участь і я, над Виборчим кодексом, в якому будуть зібрані всі норми законодавства про вибори президента, народних депутатів, депутатів місцевих рад, а також про всеукраїнський та місцеві референдуми. В Україні має діяти кодифікований акт, що чітко визначає правила, за якими необхідно проводити і вибори, і референдуми", - зазначив Швайка.

За його словами, хотілося б завершити роботу над проектом Кодексу в 2-му півріччі, провести широке обговорення проекту за участю громадських організацій, експертів, політичних сил. І після такого обговорення затвердити Виборчий кодекс у Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...