Запустили сайт для скарг на хабарників і обрання головного корупціонера

Середа, 5 червня 2013, 12:58

У рамках проекту "Чемпіонат з корупції – 2013" запрацював сайт, на якому можна залишити скаргу на хабарників, зафіксувати факт корупції і проголосувати за "головного корупціонера в країні".  

З ініціативою проведення такого конкурсу виступили громадські організації "Європейський вибір" і "Антикорупційна рада України", повідомляють "Коментарі".

Як розповів виконавчий директор громадської організації "Європейський вибір" Кирило Животовський, на спеціальному сайті чемпіонату кожен зможе додати свого кандидата на звання "головного корупціонера".

"Такими, як нам здається, можуть стати всі: від дільничного міліціонера, доктора, вчительки або директора школи до чиновників центрального та місцевого рівня, політиків", - зазначив він.

"По кожному "учасникові" чемпіонату буде складена окрема сторінка на сайті. Зауважу, не тільки дивитися (можна), але й додавати свої коментарі, факти, джерела. Вся інформація буде збиратися в офісі чемпіонату, перевірятися, аналізуватися", - пояснив Животовський.

"Чемпіонат з корупції" відбудеться в чотири етапи і за задумом організаторів стане щорічною подією.

На кожному етапі буде оприлюднена інформація про осіб, яких підозрюють у корупції.

17 червня оголосять результати першого етапу конкурсу: найбільш резонансні антикорупційні розслідування громадських організацій та журналістів, які вийшли цього року.

Стартував всеукраїнський проект "Чемпіонат з корупції – 2013" 3 червня.

За підсумками конкурсу будуть відзначені 12 гучних корупційних справ, а їхніх фігурантів нагородять призом "Золотий відткатиш".

Всього за головну "нагороду" позмагаються 500 найбільших українських корупціонерів, номінованих громадянами та громадськими експертами на основі журналістських розслідувань, даних правоохоронних органів, особистого досвіду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування