Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кисельов хоче громадянство, щоб не бути "гастролером"

Четвер, 6 червня 2013, 08:46

Російський журналіст Євген Кисельов пояснив, чому попросив у президента українське громадянство.

Про це пише газета Комерсант.

Як розповів Кисельов, пропозицію про те, що він має намір одержати громадянство, він зробив після того, як на зустрічі йому було запропоновано поставити запитання президенту.

Свою відповідь він почав з репліки про "іноземних журналістів, які не можуть ставити запитання українським політикам".

Цей докір на адресу іншого російського журналіста, Павла Шеремета, за його словами, йому зробив колишній гендиректор телеканалу TВi Микола Княжицький.

Скандал відбувся після того, як на каналі було оголошено про зміну інвестора й прихід туди Олександра Альтмана. "Княжицький сказав, що громадянин іншої країни, тобто я, не може ставити політичні запитання",- написав тоді пан Шеремет в Twitter.

"Спочатку я хотів би дізнатися думку президента із приводу подібних заяв",- повідомив Кисельов.

Княжицький, у свою чергу висловив сподівання, що при наданні громадянства до Кисельова буде той же підхід, що й до інших бажаючих.

"Я вважаю, що чим більше людей будуть хотіти одержати громадянство України, тим краще. Якщо це люди відомі й чогось досягли, тим більше це добре, я нічого поганого в цьому не бачу", - сказав він.

"При цьому закон має діяти для всіх: будь-який громадянин може прожити певний час, вивчити мову, знати історію України, здати відповідні іспити й одержати громадянство. Україна повинна це тільки вітати",- додав Княжицький.

Кисельов, за його словами, "довго думав" про питання зміни громадянства. "Мені набридло, коли те один негідник, те інший називає мене "гастролером" або обвинувачує мене в тому, що "я приїхав за довгою гривнею". Я просто захотів юридично оформити фактичний стан речей, оскільки в Україні я живу досить довго. Хочу, щоб не шепотілися в мене за спиною. Я люблю Україну, мені не байдуже її майбутнє. Я хочу бути громадянином України",- заявив Кисельов.

Він працює в Україні з 2008 року, спочатку на TВi, а потім на каналі Інтер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування