ПР зірвали компроміс і хочуть вибори на проблемних округах у серпні

Четвер, 6 червня 2013, 14:19

Партія регіонів  і КПУ пропонують призначити повторні вибори депутатів у п’яти проблемних округах на 18 серпня 2013 року.

Відповідний законопроект зареєстрований у четвер за авторством Давида Жванії, Анатолія Близнюка, Ольги Михайленко, Олега Парасківа, Дмитра Добкіна та інших.

"Призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223 (далі - повторні вибори депутатів) на 18 серпня 2013 року", - йдеться у законопроекті.

Виборчий процес повторних виборів депутатів пропонується розпочати за шістдесят днів до дня голосування у разі якщо цей Закон набере чинності за шістдесят два або більше днів до дня голосування.

"У разі якщо цей Закон набере чинності менш ніж за шістдесят два дні до дня голосування, виборчий процес розпочинається не пізніш як на другий день після дня набрання чинності цим Законом", - зазначається в проекті.

ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу повторних виборів депутатів не пізніше, як на наступний день після дня набрання чинності цим Законом.

Крім того, автори законопроекту зареєстрували постанову, в якій пропонується прийняти законопроект за основу та передати в профільний комітет на доопрацювання.

Як відомо, більшість та опозиція перед цим досягли компромісу на проведення виборів 27 жовтня.

Однак 5 червня було зареєстровано законопроект регіоналів. Крім того, він одразу був внесений у порядок денний на четвер.

У четвер опозиція заблокувала роботу парламенту. Водночас спікер Володимир Рибак не виключив проведення "виїзного засідання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування