Єфремов каже, що вибори мера Києва мають бути позачерговими

Четвер, 6 червня 2013, 18:44

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що вибори міського голови столиці мають бути позачерговими, проте пропонує уніфікувати дату проведення виборів у Києві.

Про це він сказав на брифінгу у четвер.

"Я дозволю собі нагадати, що Леонід Черновецький за день до закінчення його повноважень написав заяву (про складання із себе повноважень), і сьогодні вибори мера міста мають бути достроковими, а не плановими", - сказав Єфремов.

При цьому лідер фракції нагадав, що Конституція передбачає проведення виборів один раз на п'ять років. Єфремов також додав, що Конституційний Суд у своєму рішенні також вказав на цю норму в Основному законі.

"На сьогодні замість того, щоб ухвалити законопроект про проведення позачергових виборів або у березні, або в жовтні-листопаді... замість цього ми влаштовуємо циркову виставу і подаємо десятки різних постанов щодо виборів у Києві", - наголосив Єфремов.

За його словами, з ухваленням законопроекту, який би чітко встановив період проведення позачергових виборів, а також закріпив, що проведення чергових виборів відбувається один раз на п'ять років, Верховна Рада зняла б із себе відповідальність за ці питання, й організацією проведення виборів займалася б Центральна виборча комісія, як це і передбачено законодавством.

Єфремов наголосив, що опозиція, вимагаючи призначити вибори в Києві, не дає відповіді на запитання: "Які це будуть вибори: позачергові чи чергові?".

Лідер фракції Партії регіонів також зазначив, що існує загроза того, що якщо парламент призначить позачергові вибори депутатів Київської міськради, то знайдуться противники такого рішення й оскаржать у суді результати проведення таких виборів.

Як відомо, депутат від ПР Інна Богословська заявила, що її фракція пропонуватиме провести вибори в Києві у вересні 2013 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування