Попов звинуватив опозицію в бандитизмі і пограбуванні Києва

П'ятниця, 12 липня 2013, 14:32

Голова КМДА Олександр Попов звинувачує опозицію в "пограбуванні Києва".

"За останні роки не було такої події, як учора. Я б її назвав пограбуванням Києва", – сказав Попов на прес-конференції, присвяченій зриву сесії Київради.

"Ви знаєте, в яких умовах з урядом довишукуємо ці гроші? ...Я не знаю, до чого призведе ця політика, але інакше як бандитзмом я це назвати не можу", – заявив Попов.

Він висловив при цьому упевненість, що рішення будуть ухвалені, але "буде втрачено час".

Попов заявив, що міська рада звертатиметься до правоохоронних органів дати оцінку дій опозиції в Київраді.

"Є відповідні адміністративні і кримінальні статті. Я знаю, що міська рада сьогодні звернеться чи вже звернулася до правоохоронних органів дати оцінку діям опозиції", – заявив він.

За його словами, Київрада мала ухвалити рішення про збільшення видатків для бюджетної сфери: 98,5 мільйонів гривень – на виплати муніципальних надбавок працівникам соціально-культурної сфери у липні, серпні, вересні.

Працівники навчальних закладів мали додатково отримати 63, 5 мільйонів гривень, лікарі – 28,3 мільйони, працівники культури – 4,2 мільйони, працівники галузі "фізична культура і спорт" – 2 мільйони гривень, соціальні працівники – 0,5 мільйонів.

На розвиток інфраструктури мало бути спрямовано 138,3 мільйони.

"Неприйняття цього рішення може зупинити будівництво метро на Теремки та реконструкцію Поштової площі. На ці цілі була виділена субвенція 100 мільйонів, по 50 мільйонів на кожен об'єкт", – сказано в релізі, розданому перед прес-конференцією.

Також 4,8 мільйонів мало бути виділено на встановлення модульних громадських туалетів та 12,2 – ремонт каналізаційних колекторів.

Водночас на питання, коли буде наступна сесія, Попов сказав, що проситиме депутатів збиратися на позачергову сесію.

Він не виключив, що це може статися на початку серпня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування