Активісти й депутати перевірять, чи не симулюють госпіталізовані міліціонери

Неділя, 14 липня 2013, 10:00

Начальник міліції Києва Валерій Коряк знову обіцяє, що проти людей, які брали участь у штурмі Святошинського райвідділку міліції, не порушуватимуть кримінальних проваджень.

Про це заявив після переговорів з міліцією в суботу ввечері нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв, повідомляє 5 канал.

Згідно з повідомленням, у суботу під Святошинський райвідділ прийшли близько двох сотень активістів, а також опозиційні депутати.

"Святошинський РУВС знову оточений. Вимога - не застосовувати репресії проти учасників вчорашніх подій та покарання працівника міліції, який вдарив жінку та звільнення керівництва райвідділу", - написав Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

Акція під Святошинським райвідділком у суботу. Фото з Facebook Арєва
Акція під Святошинським райвідділком у суботу. Фото з Facebook Ар'єва

Водночас член "Батьківщини" Ілля Сагайдак на своїй сторінці повідомив, що у неділю "депутати від ВО "Батьківщина" Володимир А’рєв та Андрій Павловський відвідають "покалічених міліціантів", щоб подивитись цим боягузам в очі, які симулюють своє побиття".

Разом з тим, прес-служба ВК "Наступ" повідомляє, що її активісти мають відеозапис, на якому чітко видно, як заступник начальника Святошинського РВВС Києва, підполковник міліції Микола Зева закликає підлеглих негайно фіксувати мінімальні подряпини на тілі у лікарні.

На думку активістів, таким чином фальсифікується інформація щодо реального стану "потерпілих" міліціонерів, котрих було штучно госпіталізовано.

Голова ВК "Наступ" Руслан Секела також заявив, що до нього звернулись підприємці ринку "Шлях", яких викликали в прокуратуру, де вони, під тиском міліції, по декілька разів переписували протоколи таким чином, щоб проти активістів можна було легко порушити кримінальні справи.

За його словами, підприємців також змушували давати свідчення про те, що вони начебто не бачили, як побили активістку.

Повідомляється також, що учасники мітингу під Святошинським райвідділом в суботу прийняли рішення продовжити пікет у понеділок об 13.00 перед будівлею Головного управління столичної міліції (вул. Володимирська, 15). Мітингувальники вимагатимуть зустрічі з міністром Захарченком для отримання пояснень щодо офіційної заяви міліцейського відомства.

Разом з тим, як йдеться в сюжеті 5 каналу, потерпіла Ірина Бондар заявила, що медики діагностували у неї забій грудної клітки.

Як повідомлялося, у п’ятницю прес-служба КУПР повідомила, що на прохання до міліціонера розмовляти державною мовою він наніс активістці удар в область нирки. Інцидент переріс у стихійний мітинг біля Святошинського райвідділу.

Того ж вечора начальник столичного главку міліції Володимир Коряк пообіцяв протестуючим, що стосовно учасників штурму Святошинського райвідділку, які знесли паркан під час акції протесту, не відкриватимуть кримінальних проваджень.

"Якщо ви повернете паркан на місце, я вам обіцяю, що жодних кримінальних справ не буде", - сказав він, при цьому неодноразово підкресливши, що кримінального покарання не буде по жодному з інцидентів.

Однак у суботу він заявив, що міліція притягатиме до відповідальності активістів, які напали на правоохоронців біля Святошинського райвідділу.

За його словами, в результаті нічного конфлікту з активістами 11 співробітників Святошинського райуправління звернулися до лікарні з тілесними ушкодженнями. Також він нагадав, що в результаті конфлікту було знесено огорожу біля Святошинського райуправління міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...