Запорізькій активістці в "дурці" до суду почали колоти препарати

Неділя, 14 липня 2013, 19:13

У запорізької активістки Раїси Радченко, примусово відправленої до психлікарні, виявлені синці на тілі, і їй колють спеціальні препарати.

Про це повідомила запорізькому сайту 061 дочка активістки Дарина Радченко, яку в суботу допустили до матері разом зі знайомим лікарем.

"Ми змогли поспілкуватися тільки 10 хвилин і то в присутності лікарів психіатричної лікарні. На обличчі у мами великий синець, також гематоми на руках і не тільки. Їй за сьогоднішній ранок зробили 3 уколи - назви препаратів лікарі не повідомляють", - заявила Дарина Радченко.

Жінка розповіла, що медики заявили про письмову згоду матері на використання ін'єкційних препаратів. Проте сама активістка стверджує, що навпаки - написала про відмову і про насильницькі уколи.

На думку знайомого доктора Раїси Радченко Тетяни Смирнової, яка була присутня на зустрічі, активістці колють аміназин. Ця речовина викликає апатію, загальмованість реакції та загальну слабкість.

Тим часом, за інформацією дочки активістки, суд про примусове лікування буде лише в понеділок.

"Суд буде тільки в понеділок в 11-30, в усякому разі, про це обмовилися санітарки. Нас ніхто офіційно до відома не ставить - вже вихідні! Коли нам повідомлять про суд? Під час засідання?", - каже Дарина Радченко.

Також дочка "затриманої" стверджує, що рішення суду про примусове обстеження не вступило в дію, тобто саме "затримання" може виявитися незаконним.

Як повідомлялося раніше, в Запоріжжі силою доставили в психіатричну лікарню активістку Раїсу Радченко. Під час затримання легкі тілесні ушкодження отримала дочка та 5-річний онук жінки. Пізніше стало відомо, що психіатри заявили про необхідність примусового лікування активістки.

Раїса Радченко - учасник ряду громадських організацій, багаторазово критикувала дії влади та міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...