У Запоріжжі активістку примусово відправили до психіатричної лікарні

Вівторок, 16 липня 2013, 10:07

Запорізьку активістку Раїсу Радченко суд відправив на примусове лікування до психіатричної лікарні.

Таке рішення прийняв 15 липня глава Комунарського райсуду Запоріжжя Сергій Герасименко, задовольнивши заяву обласного психдиспансеру щодо її примусової госпіталізації та лікуванні.

Раніше суд відмовив активістці у проведенні незалежної діагностики в Києві, повідомляє запорізький портал 061.

Адвокати вважають подібне рішення необ'єктивним. Зокрема, на думку незалежного медексперта Тетяни Смирнової, лікарі психлікарні не могли поставити діагноз "органічне ушкодження головного мозку".

Навіть психіатр Ляшко, що представляє колегію лікарів, які ставили діагноз Радченко, зізнається, що у лікарні немає необхідного обладнання.

Крім того, представники установи зазначають, що підсудна раніше не спостерігалося у психіатра. Однак при винесенні діагнозу вони посилаються на її історію хвороби, яка в суді надана не була. Незважаючи на це, представник прокуратури від заперечень утримався.

Сама Радченко впевнена, що відбувається, не більше, ніж політичне замовлення.

"Все це сфабриковано і є просто замовленням. Я мати трьох дітей, і мене проти моєї волі тримають у лікарні, застосовують методи тортур і колють незрозумілі препарати - це репресія проти мене. Зараз проти мене, а потім так само піде і проти інших", - заявила вона.

"Я вимагаю проведення незалежної експертизи. Я зараз стою перед вами, я прийшла до вас за захистом", - звернулася активіст до голови суду.

Як відомо, 12 липня в Запоріжжі силою доставили в психіатричну лікарню активістку Раїсу Радченко. Під час затримання легкі тілесні ушкодження отримала дочка та 5-річний онук жінки. Пізніше стало відомо, що психіатри заявили про необхідність примусового лікування активістки.

Раїса Радченко - учасник ряду громадських організацій, багаторазово критикувала дії влади та міліції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News