Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США: Янукович обрав правильну політику

П'ятниця, 19 липня 2013, 13:23

Посол США в Україні Джон Теффт вважає правильною міжнародну політику президента Віктора Януковича.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День", коментуючи поширену думку, що Україна вибирає між Європейським та Євразійським союзом.

"У вашій країні, справді, ведеться постійна дискусія з цього приводу, за якою ми стежимо. Але президент вибрав те, що я вважаю правильною політикою, — Україна має бути частиною Європи, і водночас намагатися підтримувати хороші відносини з Росією. І Сполучені Штати не мають жодних заперечень проти цього", - сказав посол.

За його словами, США бачать майбутнє України в Європі, але розуміють, що Росія є для України важливим сусідом, з яким потрібно співпрацювати.

"Але коли йдеться про вибір конкретного союзу, і коли справа доходить до митних та інших економічних питань, то, на мою думку, Європейський Союз відкриває великі перспективи" - додав Теффт.

Він також висловив сподівання, що до саміту Східного партнерства в листопаді буде звільнено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

На думку посла, ЄС "склав дуже хороший список" того, що Україні необхідно зробити до Вільнюського саміту.

"Я сподіваюсь, що все це буде зроблено, в тому числі й звільнення пані Тимошенко, тоді в листопаді ми всі зможемо привітати один одного і пишатися тим, що було зроблено, навіть більше ніж фактом підписання угоди, — тим, що Україна рухається в напрямку, якого ми всі прагнемо: демократичної держави з ринковою економікою, в якій панує верховенство права", - сказав Теффт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: