Більшість українців за проведення у нас зимової Олімпіади-2022

Вівторок, 2 липня 2013, 12:04

Майже 80% українців виступають за проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Україні.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), повідомляють "Українські новини"

Так, 78% опитаних по Україні позитивно оцінили проведення зимової Олімпіади, 12% - респондентів байдужі до цього питання, 9% негативно оцінили дану ініціативу, 1% - не змогли відповісти.

У Львівській області кількість респондентів, які позитивно оцінюють проведення зимової Олімпіади, становить 81%, 7% ставляться до цього байдуже, 11% - негативно, 2% - не змогли відповісти.

На думку більшості респондентів, проведення Олімпійських ігор дасть позитивні результати в усіх напрямках, у першу чергу підвищить туристичну привабливість України, зокрема Карпатського регіону.

90% респондентів прогнозують підвищення інтересу до зимових видів спорту й позитивні зміни в реконструкції та будівництві спортивних об'єктів.

Респонденти оцінили готовність України до проведення зимової Олімпіади на 3 бала з 5 можливих.

Найнижчі оцінки отримали наявність і стан спортивних споруд, транспортна інфраструктура та наявність якісного медобслуговування.

Найвищий бал респонденти поставили доброзичливості й гостинності українців.

Основними недоліками проведення такого заходу українці назвали великі витрати на проведення Олімпіади й подорожчання товарів і послуг.

Опитування КМІС проводив із 5 до 10 червня. Усього було опитано 1 000 респондентів: 600 - по Україні й 400 - у Львівській області. Статистична похибка вибірки по Україні - 4%, у Львівській області - 5%.

Як повідомлялося, Україна збирається у березні 2014 року подати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...