Захарченко доручив протестувати всю міліцію у Врадіївці

Вівторок, 2 липня 2013, 14:57

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляє про безвідповідальне ставлення міліції у Врадіївці до виконання посадових обов’язків.

Про це він заявив, звітуючи перед депутатами у Верховній Раді щодо подій у Врадіївці через неякісне розслідування справи про зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової.

За його словами, всі обставини розслідування справи про зґвалтування перевіряються, в тому числі шляхом проведення експертиз у відповідних установах Києва та Одеси.

"Ми це зробили навмисно, щоб не проводити експертизи в Миколаївській області…, щоб об’єктивно були вивчені всі здобуті речові докази", - зазначив він.

"Ми побачили, що однією з причин є безвідповідальне ставлення до виконання своїх обов’язків окремими працівниками, насамперед керівниками різного рівня та бажання  створення уявного благополуччя", - зазначив він.

Він додав, що МВС не одразу відреагувало на цю подію, тому що міністерство бере на контроль тільки тяжкі та резонансні події, а "через приховування об'єктивної інформації про обставини вчинення злочину міністерство з запізненням відреагувало на ситуацію".

"Як тільки мені стало відомо про причетність до злочину працівників міліції та невідповідність переданої кваліфікації скоєного, я миттєво відреагував – направив працівників внутрішньої безпеки і інспекції особового складу для проведення службового розслідування", - зазначив Захарченко.

Він також повідомив, що доручив провести позачергове тестування всього особового складу врадіївського райвідділу

Міністр повідомив депутатам про кадрові рішення, які були прийняті у вівторок.

"Стосовно начальника Врадіївського райвідділу Віталія Синицького ухвалено рішення про звільнення з органів внутрішніх справ. Я сьогодні підписав відповідний наказ", - сказав він.

Захарченко підтвердив, що начальник УМВС в Миколаївській області Валентин Парсенюк відсторонений від виконання зобов'язань, а Генпрокурор Віктор Пшонка звільнив прокурора району Сергія Мочалка.

Захарченко також повідомив, що доручив апарату МВС та відповідним службам  налагодити тісну співпрацю з народними депутатами, що опікуються проблемами і подіями в Миколаївській області в тому числі і  тими, хто наразі працює у Врадіївському районі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування