Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На апарат Ради подали до суду за відмову надати декларації Рибака і голів фракцій

Субота, 20 липня 2013, 10:31

Інститут Медіа Права звернувся до суду щодо відмови апарату Верховної Ради надати декларації про доходи голів фракцій і голови парламенту.

Про це на прес-конференції повідомила юрист інституту Ольга Сушко, передає УНІАН.

За її словами, позивач Віктор Таран, директор Центру політичних студій та аналітики, 26 квітня звернувся до апарату парламенту із запитом щодо надання декларацій шістьох народних депутатів: голів фракцій та голови Верховної Ради.

"Відповідач, в порушення чинного законодавства, не надав запитані декларації, мотивуючи відмову конфіденційністю інформації про народних депутатів. Натомість, за законами України "Про доступ до публічної інформації" та "Про засади запобігання та протидії корупції", декларації парламентаріїв не лише повинні надаватись на запит, а й підлягають публікації в офіційних друкований виданнях", - зауважила Сушко.

Як наголосила юрист, законодавчі вимоги щодо публікації декларацій не виконуються належним чином. Тому Таран разом з колегами намагався отримати копії цих документів безпосередньо від апарату ВР. Проте після відмови надати ці документи Таран за підтримки Інституту Медіа Права вирішив оскаржити її у суді.

"Ми дуже сподіваємось, що суди України обґрунтують необхідність публікації та надання таких відомостей", - зазначила Сушко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування