Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біометричні паспорти можуть з'явитися вже до листопада

Субота, 20 липня 2013, 11:19

Поліграфкомбінат "Україна" сподівається налагодити виробництво біометричних паспортів до саміту Україна-ЄС, який пройде у Вільнюсі в листопаді.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор поліграфкомбінату Максим Степанов.

На питання, чи встигне підприємство запустити виробництво біопаспортів до цієї дати, він відповів: "Хочемо. Дуже".

Степанов не зміг сказати, яка буде вартість біометричного паспорта, але висловив упевненість, що ціна буде нижча за 350 гривень, заявлених консорціумом "ЄДАПС".

"Думаю, що дешевше. Але сказати скільки - зараз дійсно не готовий. Потрібно провести ряд заходів. Дуже багато залежить, яку інформацію заносити на чіп біометричного паспорта. Від цього залежатиме його ціна", - зазначив він.

За його словами, на чіп потрібно заносити мінімальні дані: фотографію, підпис, а ще додатково - відбитки пальців, сітківку ока і т.д.

"Для цього необхідно відповідне обладнання, яким треба оснастити всі підприємства, реєстраційні пункти в областях. Будуть потрібні також відповідні захисні механізми, програмне забезпечення. На сьогоднішній день немає системи захисту цього паспорта. А вона, до речі, коштує грошей. У нас сьогодні є проекти дизайну паспорта, і є вже ряд напрацювань. Потрібен також інший паспортний папір, інші захисні елементи, розташовані на самому паспорті. Все це впливає в кінцевому підсумку на ціну", - підкреслив директор комбінату.

При цьому він підкреслив, що ціна, сформована на цей паспорт, буде абсолютно прозорою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування