Учасників мітингу під стінами "Мистецького Арсеналу" затримали

П'ятниця, 26 липня 2013, 18:37

8 учасників мітингу проти клерикалізації України, який пройшов під стінами "Мистецького Арсеналу" у п'ятницю ввечері, затримали правоохоронці.

Про це повідомив кореспондент "Української правди" з місця події.

Серед затриманих - художники Давид Чічкан та Олександр Бурлака.

Акція під Мистецьким Арсеналом
Акція під "Мистецьким Арсеналом"
Акція під Мистецьким Арсеналом
Акція під "Мистецьким Арсеналом"

Сталося все за кілька хвилин після того, як 8 учасників акції підняли перед входом до "Мистецького Арсеналу" великий транспарант: мітингувальники, зокрема, виступали проти масштабного святкування в Україні 1025-річчя Хрещення Русі. Після цього до них підійшли правоохоронці і змусили піти з ними.

Колона інших учасників мітингу йшла за затриманими аж до моменту, коли їх посадили до автобусу з правоохоронцями.

Затримання учасників протесту
Затримання учасників протесту
 
 

Як повідомили учасникам акції, у четвер було прийнято рішення суду, яке забороняє проводити будь-які акції на вулиці Лаврській.

Художники звернулися до директора "Мистецького Арсеналу" Наталі Заболотної і організаторів виставки "Велике та величне" з проханням втрутитися задля звільнення заарештованих за мирну акцію.

Як повідомляють "Новини вуличної політики", активістів відпустили з Печерського райвідділку близько 20.40. На них склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Як відомо, на державному рівні річницю хрещення Київської Русі відзначатимуть 27-28 липня. На святкування до Києва прибудуть президент Росії Володимир Путін та патріарх Кирил.

Фото: Лізавета Герман

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування