Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не приїде в Луцьк до Коморовського

Середа, 3 липня 2013, 15:15

Президент Віктор Янукович не приїде 14 липня до Луцька на відзначення 70-річчя Волинської трагедії, там буде президент Польщі Броніслав Коморовський.

Про це польський президент сказав у Віслі на прес-конференції президентів Вишеградської групи, в якій узяв участь Віктор Янукович, передає Радіо "Свобода".
 
На запитання, чи обидва президенти, польський та український, візьмуть участь у волинських відзначеннях, Коморовський відповів:

"Я буду в Луцьку. Я розмовляв з паном президентом Янкуковичем, я знаю, що є об’єктивні перешкоди, які унеможливлюють його присутність у Луцьку, та водночас я отримав запевнення, що в Луцьку під час цих урочистостей українську державу на відповідному рівні представлятиме хтось інший".
 
Коморовський уточнив, що його візит до Луцька – це прагнення зберегти добру атмосферу спільного переживання трагічних роковин, яка виникла під час недавнього візиту до Польщі глави УГКЦ Святослава Шевчука.

Президент Польщі також прокоментував заяву нардепа партії "Свобода" Анатолія Вітіва про небажаність візиту Коморовського на Волинь: "Це не заява всієї партії "Свобода", а тільки місцевого лідера цієї партії, з того регіону, де ці польсько-українські стосунки найбільше обтяжені минулим".
 
У свою чергу, Янукович повідомив, що обидва президенти готують спільну заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, яка буде опублікована напередодні сумної дати.

Після запевнень у тому, що Київ робитиме все можливе в ім’я примирення поляків та українців, Янукович перевів розмову на першу річницю Євро-2012, спільно організованого Польщею та Україною.
 
Вшанування 70-річчя Волинської трагедії у Луцьку організовує католицька церква у співпраці з іншими церквами, уточнює радіо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування