Виконавець шансона з матом став народним, завдяки депутатам від ПР

Четвер, 4 липня 2013, 09:32

Прохання про присудження звання народного артиста України виконавцю шансона з нецензурною лексикою Олегу Гаврилюку підписали 13 народних депутатів від Партії регіонів.

Про це пише Комерсант-Україна із посиланням на документи, подані главі держави.

Документи свідчать, що відповідне прохання главі держави підписали 13 народних депутатів від Партії регіонів.

Серед, підписантів — Ян Табачник, Сергій Тігіпко, Віталій Журавський, Нестор Шуфрич, Ельбрус Тедеєв, Вадим Колесніченко, Володимир Олійник, Таїсія Повалій, Микола Сорока, Микола Дем'янко, Тетяна Бахтеєва, Володимир Демішкан і Володимир Місик.

 
 

Крім того, прохання про присвоєння звання було підписано главою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим і першим заступником міністра культури Тимофієм Коханом, які запропонували зробити це "у вигляді виключення". 

У зверненні нардепи найбільш знаковими назвали нову роботу виконавця "Спасибо МВД!", гімн пенітенціарної служби, а також цикл духовних пісень.

З нагородного листа випливає, що, крім пісень, що ввійшли в сім авторських альбомів, серед яких "Одкровення", "ПроХХХодимец", "100 відсотків", Гаврилюк також видав п'ять збірників віршів.

Зокрема, "2-е Я", "Дыхание плоти", "Бесстыжие стихи", більшу частину яких представляють добутки, що містять ненормативну лексику: "Вы конечно не б..дь, Просто очень похожи / Не хочу оскорблять, Но читаю по роже / Вашу б....кую суть, Вашу сучью натуру". 

Опитані виданням підписанти заявили, що не були ініціаторами звернення й не дуже добре знайомі із творчістю Гаврилюка.

"Нагадайте мені, будь ласка, хто такий Олег Гаврилюк?" — перепитав Тедеєв.

"Я не був ініціатором цього прохання,- сказав пан Колесніченко.

"До мене підійшли й запитали, чи можу я підписати колективне звернення. Я колись чув кілька його пісень, вони в мене відклалися в голові, я й підписав", - додав він.

Володимир Олійник послухав кілька дисків виконавця шансона й навіть одержав від нього особисте запрошення на концерт, на яке, однак, не пішов.

"Мені сьогодні показали його вірші, це ганебна річ, я б їх не слухав і не читав. Хоча, відверто кажучи, і в класиків не все було гладко щодо цього",- зізнався Олійник, додавши, що наступного разу буде ретельніше вивчати творчість людей, прохання про нагородження яких його просять підписати.

Крім того, він уточнив, що, як правило, ініціатором прохання є перший нардеп, що підписався, яким у цьому випадку є Ян Табачник. Однак той від коментарів відмовився. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News