Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хулігани зі "Свободи" у Москві напали на редакцію газети?

Вівторок, 9 липня 2013, 10:46

У Москві на редакцію газети "Московський комсомолець" напали хулігани з українськими гаслами.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на службу інформації видання.

"8 липня в 14:25 до редакції газети "МК" з двору будинку 5 (на розі вулиці 1905 року і вулиці Костикова), вигукуючи гасла "Слава Україні!", "Героям слава!"," Слава нації ", організовано і в швидкому темпі підійшов натовп з декількох десятків молодих людей", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, більшість були в медичних масках, з плакатами та фаєрами.

Вони запалили на підході до ганку "МК" фаєри і мали намір проникнути всередину будівлі - "йшли впевнено, з явним наміром прорватися".

Співробітники служби безпеки кинулися назустріч і закрили вхідні двері до редакції. Однак нападники встигли закинути палаючий фаєр всередину - його викинули на вулицю.

У газеті заявляють, що нападники також накидали палаючих фаєрів перед вхідними дверима, і під покровом диму швидко і організовано втекли в той же двір, з якого вийшли. Деякі свідки бачили, як хулігани сідали в автобус.

На місце події були викликані співробітники ОВС "Пресненський". За фактом події подано заяву в поліцію, ведеться розгляд.

У прес-службі московської поліції УНІАН повідомили, що не знають, хто саме напав на редакцію газети "Московський комсомолець".

"Про те, що це українські націоналісти нічого сказати не можу. У нас даних про затримання немає", - сказав черговий офіцер.

У свою чергу користувач мережі Facebook Євген Карась (у профайлі якого зазначено, що він працював у ВО "Свобода") виклав фото із штурму редакції, і підписав, що "акція націоналістів пройшла у відповідь на причетність головного редактора "МК" Павла Гусєва до викрадення і продажу в сексуальне рабство українок з Криму".

Націоналіст працював у ВО Свобода
Націоналіст працював у ВО "Свобода"
Фото користувача Facebook Євгена Карася
Фото користувача Facebook Євгена Карася
Націоналіст розповів, що за акція відбулася проти газети
Націоналіст розповів, що за акція відбулася проти газети

"Столична міліція Москви в шоці. Натовп з плакатами "Українки - не товар" кричав "Слава Україні", "Слава нації" і увірвався в приміщення через безпорадних представників приватної охорони. Українські націоналісти, що діяли у Москві передають: "Ми хотіли щоб українці зрозуміли - немає меж, є воля", - зазначив він.

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про те, що українські націоналісти нібито здійснили напад на редакцію газети "Московський комсомолець" в Москві.

"Ми вживаємо заходів для перевірки інформації, яка з'явилася в ЗМІ", - повідомив на брифінгу заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування