Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії заявляють, що вибори Навального фінансують з-за кордону

Понеділок, 12 серпня 2013, 09:33

Російська Генпрокуратура заявляє про іноземне фінансування виборчої кампанії кандидата в мери Москви Олексія Навального.

Про це говориться в повідомленні Генпрокуратури.

"Генпрокуратурою РФ проводиться перевірка за зверненням керівника фракції ЛДПР Держдуми Володимира Жириновського про порушення чинного законодавства в ході виборчої кампанії кандидата на посаду мера Москви Навального. На даному етапі перевірки частина доводів Жириновського підтвердилися", - говориться в повідомленні.

"У ході перевірки підтверджується інформація про іноземне фінансування виборчої кампанії Навального", - зазначається в повідомленні.

"Зокрема встановлено, що через електронну платіжну систему Яндекс-Гроші понад 300 іноземних юридичних і фізичних осіб, а також анонімних жертводавців з 46 країн світу (у т.ч. США, Фінляндії, Великобританії, Швейцарії, Канади) з 347 айпі-адрес направили в електронні гаманці Навального й членів його передвиборного штабу Н.Н. Ляскіна, К.С. Янкаускаса й В.Л. Ашуркова гроші на виборчу кампанію кандидата в мери Москви Навального", - підкреслили в Генпрокуратурі.

"Матеріали про фінансування виборчої кампанії кандидата в мери Москви Навального іноземними юридичними й фізособами, а також анонімними жертводавцями Генеральною прокуратурою Російської Федерації спрямовані у МВС Росії для вирішення питання про порушення кримінальної справи", - відзначили в повідомленні.

Згідно із законодавством Росії забороняється робити пожертви у виборчі фонди іноземним державам і іноземним організаціям, іноземним громадянам, анонімним жертводавцям.

Як відомо, раніше суд у Кірові засудив Навального до п'яти, а його співучасника Петра Офіцерова - до чотирьох років позбавлення волі, крім того було прийнято рішення про взяття його під варту.

Пізніше за поданням прокуратури суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд у зв'язку з тим, що Навальний є кандидатом в мери. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування