У Судані захопили російський вертоліт з українцями

Вівторок, 13 серпня 2013, 14:16

Повстанці в суданському регіоні Дарфур захопили зафрахтований російською компанією вертоліт, який працював за контрактом з місією миротворців ООН.

Про це у вівторок повідомляють РИА Новости з посиланням на агентство Франс Прес.

Представник Змішаної операції ООН і Африканського союзу (UNAMID) у Судані Крістофер Чікманік (Christopher Cycmanick) повідомив, що вертоліт через технічну несправність ще 3 серпня здійснив екстрену посадку в штаті Південний Дарфур в 50 кілометрах на південний схід міста Ніяла.

Вертоліт Mі-8 був зафрахтований російською компанією і не носив розпізнавальних знаків ООН.

За словами Чікманіка, троє членів екіпажу були затримані повстанцями з Армії визволення Судану.

Представник ООН додав, що один з льотчиків - громадянин Судану, а двоє - іноземці.

Він не уточнив їх національну приналежність.

"За попередніми даними, на борту захопленого вертольота росіян не було. Всі сторони підтримують між собою зв'язок і ведуть переговори, щоб забезпечити звільнення екіпажу і повернення гелікоптера", - зазначив співрозмовник агентства.

Турецький новинний портал World Bulletin повідомляє, з посиланням на Чікманіка, що на борту вертольота перебувають двоє громадян України.

Військові дії в Дарфурі на заході Судану тривають з лютого 2003 року. Урядовим військам Судану і їхнім прихильникам протистоять численні угруповання, які домагаються повалення режиму нинішнього президента країни Омара аль-Башира.

За даними Міноборони України, які цитуює "Інтерфакс-Україна", в складі місії ООН у Судані проходять службу 4 українських військовослужбовців - 3 спостерігача і 1 офіцер штабу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування