Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурори думають, чи кликати свідків вини обвинувачених у дніпропетровських терактах

Вівторок, 13 серпня 2013, 17:29

Прокурори у справі дніпропетровських терористів цілий тиждень думатимутье, чи хочуть вони заслухати в судовому засіданні свідків, які вказують на вину Дмитра Реви.

Про це йдеться в повідомленні його адвокатів.

Адвокат Дмитра Реви Віталій Погосян в судовому засіданні заявив клопотання про виклик до суду низки свідків, не заявлених обвинуваченням. Серед них особи, які на думку СБУ (про що свідчить лист начальника відділу ЗНД Ходуса від 28.05.2012 року), могли бути причетними до вчинення терактів та були опитані як свідки на досудовому слідстві – колеги Реви по роботі у штабі Михайла Соколова та сам екс-народний депутат.

Ще один свідок, якого не викликали до суду - товариш Віктора Сукачова, який приблизно у той же час, що і Рева отримав смс від Сукачова зі змістом: "Ти як там? Живий? Дружина, діти окей?". Аналогічне повідомлення від Сукачова на номер Реви обвинувачення вважає доказом "злочинної змови".

Також адвокат просив опитати у суді родичів Реви та його спільних із Віктором Сукачовим знайомих, які можуть дати характеристику його особи.

"Нікого із рідних та друзів Дмитра, хто був на допитах в СБУ не пускають до зали судових засідань, саме на тій підставі, що вони як свідки будуть опитуватися в суді. А тепер прокуратура сумнівається, чи треба цих людей опитувати в суді", - повідомила сестра і адвокат Дмитра Реви Оксана Томчук.

До суду також не викликали трьох колег Дмитра Реви, які в обвинувальному висновку вказані як особи, що вказують на вину підсудного.

"Обвинувачення спершу стверджує, що ці люди вказують на причетність Реви до терактів, але у списку свідків для допиту у суді їх не заявляє. Коли ж адвокат пропонує усунути цю "прикру помилку" – вагаються. Чому? Бо ці люди засвідчують непричетність Реви до вибухів у Дніпропетровську. А прокурори бояться, що в черговий раз викриється брехня", - зазначила Оксана Томчук

Адвокат Реви Погосян озвучив клопотання та мотивував, чому ці свідки мають бути опитані у судовому засіданні. Прокурори своєї позиції щодо клопотання ще не висловили, просили часу подумати до наступного засідання.

За клопотанням адвоката Погосяна, заявленим у суді ще минулого року, до суду також будуть викликані особи, що сфальсифікували доказ проти Дмитра Реви під час обшуку, а саме здійснили телефонний дзвінок із номеру Реви на номер головного обвинуваченого Сукачова і подали цей факт як намагання Дмитра зв’язатися із подільником.

В ході досудового розслідування факт фальсифікації доказу підтвердився, проте слідчий прокуратури вважає, що оперативники не зробили нічого незаконного, кримінальне провадження було закрите.

У судовому засіданні опитані вже майже 70 свідків зі списку обвинувачення, у якому близько 90 свідків. Ще близько 20 свідків будуть викликані додатково – відповідні клопотання адвокатів суд вже задовольнив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: