Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За статті про Януковича та Кузьміна у Washington Times платив американець

Середа, 14 серпня 2013, 08:38

Публікацію у Washington Times матеріалу про зустріч президента України з індіанцями та лист Рената Кузьміна до Барака Обами оплатив американський бізнесмен, юрист Френк Абернаті.

Про це він розповів "Голосу Америки" телефоном.

23 липня "на правах реклами" видання Washington Times розмістило матеріал про зустріч американських індіанців із Віктором Януковичем.

 Янукович з американськими індіанцями. Фото з The Washington Times

Раніше, у квітні, Washington Times також на правах реклами опублікував відкритий лист заступника генпрокурора України Кузьміна до президента США Обами.

Лист Кузьміна у The Washington Times
Лист Кузьміна до Обами у The Washington Times

У листі Кузьмін заявляв, що Мінюст США заважає розслідуванню справи про вбивство Євгена Щербаня, а проти нього самого ведеться кампанія з дискредитації.

...на правах реклами
...на правах реклами

За словами Абернаті, за угодою з Washington Times за розміщення трьох рекламних шпальт протягом трьох місяців він заплатив 11,5 тисяч доларів.

Абернаті проживає у штаті Теннессі, має бізнес в Україні і багато подорожує. Він вважає, що в американських ЗМІ Україна висвітлюється здебільшого негативно. Бажання покращити цей імідж він називає однією з причин розміщення останніх публікацій.

Себе Абернаті називає республіканцем. З політикою уряду США відносно України він не згоден. Абернаті розповів, що не хотів би допустити санкцій щодо України, адже це призвело би до втрати ним коштів, вкладених у свій бізнес в країні.

Матеріали про Україну розміщувались у Washington Times із посиланням на видання US-Ukraine Observer. Офіс US-Ukraine Observer знаходиться у центрі Вашингтона за престижною адресою 2300 M Street NW. З квітня саме Абернаті є бізнес-директором цього видання.

Як повідомили за телефоном, вказаним на сайті журналу, до офісу його співробітники навідуються зрідка. Перший і поки єдиний друкований наклад журналу вийшов у США навесні.

Між тим сайт US-Ukraine Observer оновлюється постійно. Розміщені тут статті також можна знайти у англомовній секції сайту The Kiev Times, яке є партнером журналу. Саме The Kiev Times запросили до України американських індіанців, з якими зустрічався Янукович.

Абернаті розповів, що Кузьмін є одним із його друзів в Україні. Тож, дізнавшись про проблеми, які Кузьмін мав із Мінюстом США, він вирішив підтримати його – тож до першого числа "US-Ukraine Observer" було включено відкритий лист Кузьміна до Обами.

За словами Абернаті, він планує регулярно видавати US-Ukraine Observer друком, втім досі йому заважала висока завантаженість та закордонні подорожі.

До заснування журналу US-Ukraine Observer також долучився фонд "Духовної дипломатії", який очолює релігійний діяч зі США Михайло Моргуліс. За активної участі Моргуліса, відбулась зустріч Януковича з індіанцями, а ще раніше, у травні – з ветеранами НБА. Про відвідини України Моргуліс написав кілька матеріалів для US-Ukraine Observer.
 
У редакційній колонці журналу повідомляється, що видання ставить за мету представити складні та багатогранні взаємовідносини між Україною та США об’єктивно та всеосяжно.

"Україну очолює порядний чоловік з добрим серцем", - зазначають редактори US-Ukraine Observer серед іншого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування