Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лівії вирішили переглянути вирок 19 українцям за спільництво Каддафі

Середа, 14 серпня 2013, 16:42

Вищий військовий суд Лівії на засіданні 14 серпня скасував вирок 19 громадянам України, засудженим до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"14 серпня відбулося засідання Вищого військового суду Лівії, під час якого було ухвалено рішення за результатами розгляду апеляцій у справі 19 громадян України, засуджених до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

"Зазначений судовий орган скасував попередній вирок, винесений у червні 2012 року Військовим судом Тріполі, та передав справу для подальшого розгляду до суду загальної юрисдикції", - уточнили у відомстві.

"Прийняте рішення відповідає узгодженій українською стороною лінії захисту та відкриває додаткові можливості для забезпечення прав і законних інтересів утримуваних в Лівії громадян України", - запевнили у МЗС.

Дипломати також повідомляють, що "умови тримання наших співвітчизників залишаються задовільними".

"Співробітники Посольства України в Лівії регулярно відвідують українців в місцях їх утримання. Їм передаються продукти харчування, ліки та предмети першої необхідності, забезпечується надання необхідної медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у Лівії ув’язнені 19 українців, яких військовий суд Тріполі засудив до 10 років позбавлення волі через співпрацю з режимом екс-лідера країни Муамара Каддафі.

МЗС заявляв, що має намір оскаржити вирок та зробити все для звільнення українців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування