Азаров нарешті сказав вирішити проблему ввезення продукції до Росії

Четвер, 15 серпня 2013, 20:01

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії, для цього завдання створюється відповідна робоча група.

Про це повідомив урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасниками СНД Валерій Мунтіян.

В цілому він зазначив, що Мінекономрозвитку проводить моніторинг ситуації з експортом українських товарів до РФ, а також активно співпрацює з російською стороною щодо вирішення проблеми, яка виникла.

"На сьогоднішній момент немає документів, які підтверджують, що українські товаровиробники порушили законодавство Митного союзу або Російської Федерації. Такі документи російська сторона не надала", - зазначив він.

В той же час, Мунтіян вважає, що не можна говорити про те, що проблеми з ввезенням українських товарів до РФ є наслідком будь-яких обмежувальних заходів. На його думку, в даному випадку мова йде, скоріше, про процедурні моменти.

"Існує ряд інформаційних повідомлень від українських підприємців про певні проблеми з проходженням митних процедур до РФ в останні кілька днів" - зазначив Мунтіян.

Він повідомив, що Україна проаналізувала нормативно-правову базу, на підставі якої могло бути прийнято відповідне рішення нашим північним сусідом.

"Дійсно, є загальноросійський профіль ризику на етапі реєстрації декларації та певний перелік підприємств, але сказати, що це носить масовий характер і що є підтверджуючі документи, згідно з якими до цього переліку внесено українські підприємства або товари, на сьогодні не можна. Такими документами ми на сьогодні не володіємо", - підкреслив Мунтіян.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування