Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама скасував спільні з Єгиптом військові навчання

Четвер, 15 серпня 2013, 20:37

Президент США Барак Обама заявив, що Єгипет вступив "на вкрай небезпечний шлях" і різко засудив застосування насильства проти мирних жителів.

Обама оголосив про скасування спільних з Єгиптом військових навчань, пише "Радыо Свобода".

Виступаючи в четвер, американський лідер, що перебуває у відпустці в штаті Массачусетс, піддав критиці дії тимчасового уряду Єгипту і сил безпеки.

Однак президент США нічого не сказав про скасування щорічної військової допомоги Єгипту в мільярд 300 мільйонів доларів.

Як відомо, в зіткненнях з правоохоронцями брали участь прихильники руху "Брати-мусульмани", що підтримують відстороненого від влади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Президент Мухаммед Мурсі був скинутий силами армії тазаарештований. Досі немає достовірної інформації про місцезнаходження колишнього президента.

Підрозділи єгипетського МВС спільно з армійськими частинами вранці в середу почали розгін двох наметових таборів прихильників екс-президента Мурсі в Каїрі. Поліція використовувала гранати зі сльозогінним газом. Пізніше зіткнення перекинулися і на інші провінції.

Ісламісти стверджують, що МВС та армія застосовують вогнепальну зброю.

Кабінет міністрів Єгипту в середу своїм указом увів у Каїрі й ще в 10 провінціях країни, у тому числі й тих, де розташовані курорти, комендантську годину.

У Каїрі за добу загинуло три журналісти - з Британії, ОАЕ і Єгипту. Першою жертвою став оператор британського телеканалу Sky News Мік Дін. За версією ЗМІ, він був застрелений під час зйомки спецоперації по розгону єгипетськими силовиками таборів ісламістів.

Крім того, під час розгону акції протесту біля мечеті Рабіа аль-Адавійя від вогнепального поранення померла кореспондентка газети XPRESS Хабіба Ахмед АДБ Елазіз (виходить в ОАЕ).

Третім загиблим став журналіст єгипетської державної газети Al Akhbar Ахмед Абдель Гавад. Як і Елазіз, він був убитий в районі мечеті Рабіа аль-Адавійя.

Телеканал "Дождь" повідомляє також, що знімальну групу телеканалу "Росія 24" пограбували. Автомобіль російських журналістів зупинили невідомі, які погрожували їм ножами. У росіян були відібрані ноутбуки, паспорта і близько 6 тисяч доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...