Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина скасувала угоди про прослуховування з США і Великобританією

П'ятниця, 2 серпня 2013, 16:56

Після скандалу з прослуховуванням Німеччина скасувала угоди з США і Великобританією, які дозволяли західним союзникам ФРН вести стеження на їх території.

Про це повідомив глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле, передають "РИА Новости".

Адміністративні угоди були укладені ще в 1968 і 1969 роках в якості доповнення до німецького закону про обмеження таємниці листування, а також поштового, телефонного, телеграфного та іншого електрозв'язку.

Цей закон дозволяє спецслужбам перевіряти до 20% таких повідомлень і з'єднань між Німеччиною та іншими країнами.

Як повідомляє німецький МЗС, у п'ятницю уряд ФРН обмінявся у Берліні відповідними нотами з представниками влади США і Великобританії.

Після цієї угоди офіційно втратили чинність.

"Скасування адміністративних угод, на якій ми наполягали в останні тижні, є необхідним і правильним наслідком останніх дебатів про захист особистої сфери", - сказав Вестервелле.

Про швидке скасування цих угод, які до останнього часу носили секретний характер і не були відомі громадськості, уряд ФРН повідомив кілька тижнів тому.

Вони дозволяють розвідслужбам США і Великобританії користуватися інформацією, отриманою в результаті прослуховування німецьким відомством щодо захисту конституції і федеральною розвідслужбою Німеччини, а також самим відслідковувати листи і з'єднання, якщо викликає загрозу для безпеки військових підрозділів з цих країн, дислокованих на території ФРН.

Влада Німеччини стверджуює, що після возз'єднання Німеччини в 1990 році ці угоди жодного разу не застосовувалися. Однак після скандальних викриттів екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена деякі експерти висловлювали в цьому сумніви.

Як відомо, раніше Німеччина зажадала у Британії роз'яснень у зв'язку з опублікованою Едвардом Сноуденом інформацією про те, що британська розвідка знімає інформацію з трансатлантичних кабелів зв'язку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування