Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія повернулася до штатного розмитнення укртоварів - Міндоходів

Вівторок, 20 серпня 2013, 15:27

Митна служба Росії повернулася до штатного розмитнення українських товарів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства доходів і зборів.

Уточнюється, що Міндоходів і Федеральна митна служба Росії провели переговори 19 серпня 2013 року.

"У ході переговорів російська сторона запевнила, що станом на сьогодні додаткові процедури митного контролю по відношенню до українських товарів не застосовуються, товари українських підприємств перетинають російську митницю в штатному режимі... Гострота проблемної ситуації знята", - повідомили в прес-службі.

За інформацією відомства, була досягнута принципова домовленість, що "головним ключовим інструментарієм для врегулювання і недопущення подібних ситуацій надалі стане активізація обміну інформацією між митними органами двох країн, проведення двосторонніх консультацій, вироблення спільних підходів, особливо в тих моментах, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній".

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: