Азаров звинувачує українські компанії в блокаді на російській митниці

Середа, 21 серпня 2013, 19:40

Митні проблеми з поставками українських товарів до Росії відбулися через те, що українські підприємства не відреагували на попередження російської митниці про можливі зміни режиму.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає "УНІАН".

"Протягом півтора місяця російська митниця видавала так звані профілі ризику по окремим групам товарів, які викликали певні застереження. На жаль, частина українських компаній-експортерів не звернула необхідної уваги на посилені вимоги російських митників", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що на неналежному рівні знаходиться співпраця між митними органами України і Росії.

"Нам потрібно зробити висновки з того, що взаємодія між митними органами сусідніх країн, які мають величезний товарообіг, виявилися далеко не на висоті", - сказав прем'єр.

При цьому він зазначив, що Федеральна митна служба РФ принесла свої вибачення учасникам зовнішньоекономічної діяльності, які зіткнулися з проблемами поставок товарів з України до Росії.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокувало поставку товарів з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування