У Азарова готують нові штрафи для водіїв

Вівторок, 27 серпня 2013, 14:41

Кабінет Міністрів підтримав законопроект, в якому пропонує підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

В уряді пропонують збільшити покарання за використання транспортних засобів з несправними гальмами або рульовим управлінням з 340-510 гривень до 510-680 гривень.

Таке ж підвищення штрафів пропонується ввести за переобладнання авто з порушенням норм, в тому числі, за тонування стекол з порушенням стандартів.

За неправильне використання ременів безпеки або шоломів пропонується штрафувати на суму від 170 до 340 гривень (замість нинішніх 51-85 гривень).

Штрафи за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів каратимуть штрафом у розмірі до 510-595 гривень (зараз 425-510 гривень).

Аналогічне підвищення штрафів передбачено за розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук.

За невиконання законних вимог посадових осіб МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху, пропонується штрафувати на суму від 680 до 1020 гривень (для посадових осіб - від 1190 до 1700 гривень).

Крім того, пропонується надати міліції право здійснювати в порядку, встановленому МВС, контроль технічного стану транспортних засобів під час їх експлуатації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...