Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вищий спецсуд дав Тимошенко тиждень на роботу над помилками

Вівторок, 27 серпня 2013, 22:31

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ зобов'язав екс-прем'єра Юлію Тимошенко усунути недоліки в заяві про перегляд Верховним судом вироку щодо "газової справи".

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі "5 каналу".

"Ми подали заяву, і сьогодні отримали дуже цікавий лист. Він підписаний навіть не суддею, а начальником управління: "На ваше звернення повідомляємо, що постановою судді-доповідача заявниці надано строк до 5 вересня для усунення недоліків заяви", - сказав Власенко.

За його словами, інших рішень суддя-доповідач не ухвалював. Захисник нагадав, що рішення про передачу заяви на розгляд до Верховного суду приймає Вищий спецсуд.

Відповідаючи на запитання про те, чи можливе звільнення екс-прем'єра до Вільнюського саміту, захисник сказав: "З точки зору закону Тимошенко мали звільнити ще 1 серпня... Але оскільки ця справа тотально політична, то все це залежить від рішення Віктора Януковича" .

Відповідаючи на аналогічне запитання, народний депутат Партії регіонів Владислав Лук'янов підкреслив, що тема звільнення Тимошенко не актуальна на сьогоднішній день.

"Сказати, що це є головною дискусією сьогодні - це буде явним перебільшенням. Це як сказати на біле - чорне", - заявив депутат.

Як відомо, 1 серпня захист Тимошенко подав до Верховного суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи" і відпустити екс-прем'єра на свободу.

Підставою для такого звернення стало набрання чинності 31 липня рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", в якому було встановлено низку порушень при арешті екс-прем'єра в рамках розгляду "газової справи".

7 серпня Власенко заявив, що Вищий спецсуд перешкоджає Тимошенко в передачі її заяви з приводу перегляду вироку по "газовій справі" на розгляд Верховного суду.

За словами Власенка, у Вищого спецсуду було три дні для того, щоб встановити, чи є в поданій заяві певні недоліки, або для передачі заяви на розгляд своєї колегії суддів.

Захисник Тимошенко зазначив, що вранці 6 серпня його колега Олександр Плахотнюк цікавився у співробітників Вищого спецсуду з приводу наявності в поданій заяві недоліків, і йому було сказано, що таких немає.

Водночас, буквально через кілька хвилин, за словами Власенка, працівники Вищого спецсуду повідомили захисту Тимошенко, що недоліки в поданій ним заяві таки є, але в той же час вони не можуть показати адвокатам відповідну постанову суду.

9 серпня захист Тимошенко усунув недоліки, на які вказав ВССУ.

Плахотнюк заявив, що Вищий спецсуд затягує ухвалення рішення про передачу або непередачу до Верховного суду заяви екс-прем'єра на перегляд вироку у "газовій справі".

За словами Плахотнюка, 19 серпня закінчився термін, протягом якого Вищий спецсуд повинен був прийняти рішення про долю заяви Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:41
Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
11:43
Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей
11:35
На Херсонщині пастух підірвався на вибухівці, яку залишили солдати РФ
Усі новини...