Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Батьківщина": суд чинить маніпуляції з заявою Тимошенко

Середа, 28 серпня 2013, 11:36

У "Батьківщині" заявляють, що Вищий спецсуд "за замовленням Банкової" здійснює маніпуляції, аби не допустити перегляду "газової справи" Юлії Тимошенко.

Так у партії роз’яснюють слова Сергія Власенка щодо дій Вищого спеціалізованого суду, який "перешкоджає розгляду заяви Юлії Тимошенко про скасування вироку по так званій "газовій справі" на підставі рішення Європейського суду з прав людини".

"30 липня цього року статус остаточного отримало рішення Європейського суду з прав людини по справі Юлії Тимошенко. 1 серпня  Юлія Тимошенко звернулася до Верховного суду України (через Вищий спеціалізований суд, як того вимагає процедура) з заявою про відміну незаконного вироку по так званій "газовій справі", - йдеться у заяві.

"Вищий спеціалізований суд, згідно з чинним законодавством, мав протягом 15 днів передати цю заяву Юлії Тимошенко до Верховного суду України. Проте, за замовленням Банкової, почав здійснювати маніпуляції з цією заявою Юлії Тимошенко з метою не допустити перегляду замовної "газової справи". Для цього були "знайдені недоліки", - заявляє "Батьківщина".

Таким "начебто "недоліком" стало припущення Вищого спецсуду про те, що рішення ЄСПЛ начебто не набуло статусу остаточного", зазначають у партії.

"Незважаючи на абсурдність цього рішення Вищого спеціалізованого суду, захист Юлії Тимошенко ще 9 серпня спрямував в цей суд підтверджуючий лист Європейського суду. Таким чином, ще 9 серпня цього року захистом Юлії Тимошенко були усунені усі надумані так звані "недоліки", - йдеться в заяві.

"А це означає, що згідно з процедурою, визначеною законодавством, Вищий спеціалізований суд у обов’язковому порядку повинен був передати скаргу Юлії Тимошенко до Верховного суду України не пізніше 19 серпня. Однак, всупереч законам, станом на сьогодні це не зроблено", - додає "Батьківщина".

Проте 27 серпня захисник Тимошенко отримав лист із Вищого спецсуду про те, що заява Юлії Тимошенко все ще знаходиться "на вивченні". Крім цього захист Тимошенко не отримав "жодної офіційної відповіді на щоденні запити щодо дати передачі скарги лідера опозиції до Верховного суду України".

"Нам зрозуміла спроба ВССУ сказати, що Юлія Тимошенко до цього часу так і не усунула так звані "недоліки", тому захист Юлії Тимошенко наголошує, що все це є абсурдом та неправдою, а кінцева мета таких дій Вищого спецсуду – дотягнути до останньої хвилини та відмовити у передачі скарги лідера опозиції до Верховного суду України за надуманими та неправдивими підставами", - заявляє "Батьківщина".

"Такі маніпуляції із заявою Юлії Тимошенко та підтверджуючим листом ЄСПЛ вчергове демонструють відсутність незалежного правосуддя в політично мотивованих справах, а також підтверджують повну залежність ВССУ від діючого режиму", - додає партія.

Захист Тимошенко закликає суддів ВССУ передати справу до ВСУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування