Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообіцяв, що Україна буде скорочувати споживання російського газу

П'ятниця, 30 серпня 2013, 11:44

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна через "непросту роботу з Росією" була змушена скорочувати обсяг споживання російського газу.

Про це він заявив під час інтерв’ю українським телеканалам.

"Я переконаний в тому, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності - це питання диверсифікації і постачання енергетичних ресурсів", - сказав Янукович.                                                              

"От ви подивіться, скільки за останній час завдяки оцій непростій роботі з Росією, ми вимушені були зробити - скорочувати, скорочувати, скорочувати обсяги споживання російського газу. Бо він для нас дорогий", - додав він.

Янукович заявив, що ті невеликі обсяги газу, які Україна отримала з інших джерел, на 70-80 доларів дешевше, ніж російський газ.

"І ми будемо й далі йти цим шляхом", - додав він.

За його словами, Україна скоротила обсяги споживання газу на 15 мільярдів.

"Ми споживали 42 російського газу, а зараз вже 27", - додав він.

Янукович переконаний, що газовий контракт з Росією ускладнює боротьбу України з економічною кризою.

Президент підкреслив, що збитки, завдані державі через високу ціну на газ, за три з половиною років становлять близько 20 мільярдів доларів.

За його словами, питання ціни на російський газ ускладнює відносини між двома державами.

"У нас немає таких аргументів чи питань, які б ми могли покласти в основу цих переговорів і досягти цього позитивного рішення. Ті пропозиції, які до нас надходили, вони для нас незручні, вони для нас навіть принизливі. Ми ніколи на це не підемо. Ми не можемо торгувати країною - це наш принцип", - сказав Віктор Янукович.

"У Росії сьогодні немає такого чиновника чи людини, яка не розуміє, що цей контракт з Україною несправедливий по відношенню до України. Ми з цим ніколи не погодимось, щоб цей контракт існував далі", - підкреслив Віктор Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...