Міліція завела справу на музиканта, який осквернив прапор України

Понеділок, 5 серпня 2013, 15:07

За фактом наруги над державним прапором України музикантом американської групи Bloodhound Gang відкрито кримінальне провадження.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба столичної міліції.

Як відомо, басист групи Bloodhound Gang на концерті в Києві мочився на прапор України. Він також засунув у штани прапор Росії на концерті в Одесі.

"Наразі Печерським районним управлінням внутрішніх справ столиці дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 296 "Хуліганство" та ч. 1 статті 338 "Наруга над державними символами". Розпочато досудове розслідування", - зазначено у повідомленні.

Згідно з українським законодавством, публічна наруга над державним прапором карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців або позбавленням волі на строк до 3 років.

Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Головне управління МВС у Одеській області також проводить перевірку резонансного інциденту з прапором Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко уточнив, що слідство з'ясовує, чи мала дана дія склад злочину і яка класифікація даного злочину.

У понеділок, 5 серпня, Міністерство закордонних справ України також висловило обурення діями американських музикантів.

"Ми переконані, що правоохоронними органами України буде розглянуто цей інцидент і вжито відповідних заходів", - повідомили в прес-службі МЗС.

"Подібні дії, пов'язані з наругою над державними символами, не мають виправдання ніякими так званими "епатажами", - підкреслили у МЗС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування