Помер відомий український правозахисник

Вівторок, 6 серпня 2013, 08:44

5 серпня в результаті серцевого нападу помер відомий український правозахисник Дмитро Гройсман.

Про це повідомили його знайомі в соціальній мережі Facebook.

Близькі кажуть, що в Дмитра Гройсмана була хвороба серця. Інформацію про передчасну смерть Дмитра Гройсмана підтвердила адвокат Тетяна Монтян, яка перебувала з ним у дружніх стосунках.

Дмитро Гройсман
Дмитро Гройсман

Гройсман народився у Вінниці. За освітою лікар-патологоанатом і правознавець.

Був одним із засновників вінницької групи організації Міжнародна амністія. З 1994-го по 2000-й був координатором національної кампанії по скасуванню смертної кари в Україні.

В 1998 році створив і очолив організацію по захисту прав людини Вінницька правозахисна група.

Як відомо, правозахиснику пред'явили звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України.

Блог Дмитра Гройсмана на "Українській правді".

Крім того, Гройсман звинувачувався  в розповсюдженні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поруч із зображенням екс-президента Віктора Ющенка.

Також правозахиснику були висунуті звинувачення в тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Окрім того Гройсман обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301 КК України "Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру".

Це звинувачення інкримінувалося Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролик про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування