Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат Брок: "Настав час звільнити Тимошенко з в'язниці"

Вівторок, 6 серпня 2013, 12:57

Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок закликає владу України негайно звільнити з-за грат екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. 

Про це повідомляє сайт Тимошенко.

"Сьогодні спливає вже 2 роки з того моменту, як Юлію Тимошенко було незаконно заарештовано, що три місяці тому констатував Європейський суд з прав людини. Пізніше її засудили до 7 років ув'язнення в результаті вкрай суперечливого судового процесу",- заявив Брок. 

За його словами, переслідування Тимошенко є очевидним прикладом вибіркового правосуддя.

"Подібне є неприйнятним. Через два роки після її арешту настав час вирішити цю проблему вибіркового правосуддя і звільнити Тимошенко з в'язниці", - наголосив депутат із Європейської народної партії, дружньої до партії "Батьківщина". 

Брок також зазначив, що "неприємно шокований поведінкою делегації соціалістів та угорського депутата Європарламенту Зіти Гурмай, яка облудним шляхом втерлась в довіру Тимошенко та дала неналежну і непрофесійну оцінку стану її здоров'я". 

"Я також вражений тим, що ця депутат-соціаліст приймає існування вибіркового правосуддя. Скоріш за все, це пов'язано з комуністичною традицією її партії", - заявив він. 

31 липня стало відомо про відвідування Юлії Тимошенко делегацією депутатів Європейського парламенту, яких супроводжував депутат від Партії регіонів Олександр Фельдман.

За інформацією захисту Тимошенко, згоду на зустріч було отримано шляхом обману. "Юлії Тимошенко сказали, що її мають відвідати Кокс і Кваснєвський", - повідомив захисник Сергій Власенко. 

"Пізніше на прес-конференції ці депутати поширили неправдиву інформацію стосовно стану здоров'я Юлії Тимошенко та її позиції щодо інтеграції України з Євросоюзом", - обурюється прес-служба Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...