Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За шахрайство з лівійськими авто Україна оголосила у розшук двох осіб

Вівторок, 6 серпня 2013, 14:05

Двох осіб оголошено у розшук за підозрою в шахрайському заволодінні автомобілями, які направлялися з Йорданії до Лівіі, а були вивантажені в Іллічівському морському порту.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура.

ГПУ здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України за фактом замаху на шахрайське заволодіння автомобілями на суму понад 20 млн. доларів США, які судном "Фаіна" морським шляхом направлялись з Йорданії в Лівію, а 18 березня 2013 року відвантажені в Іллічівському морському порту.

"29 та 30 липня складено повідомлення про підозру у вчиненні цього злочину двом особам", - інформує відомство.

"Їх оголошено у розшук, а 01.08.2013 Печерським районним судом м. Києва надано дозвіл на їх затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додає Генпрокуратура.

Як відомо, 17 липня у порту міста Бенгазі (Лівія) було захоплено корабель "Етель" з українськими моряками.

Прес-секретар МЗС України Євген Перебійніс заявив: "Лівійці, що захопили судно, висувають претензії, наче їхній вантаж (автомобілі) був відправлений в Україну. За цим фактом у МВС була відкрита карна справа".

2 серпня стало відомо від радника посла України в Лівії Андрія Марченка, що 19 полонених українських моряків з судна "Етель" незабаром відпустять.

Лівійці вимагали повернути їм вантаж - 650 авто, за які нібито українські партнери взяли гроші, але не доставили.

"Український суд (1 серпня) виніс остаточне рішення, щоб повернули авто лівійцям. Як тільки вантаж прибуде, відпустять і наших моряків", - уточнив Марченко.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування