Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" і "Батьківщина" вже обіцяють блокувати Київраду

Вівторок, 6 серпня 2013, 14:21

Активісти партій "Свобода" і "Батьківщина" мають намір блокувати засідання Київської міськради, проведення якої заплановано на 19 серпня.

Про це заявили керівник аналітичної служби "Свободи" Юрій Левченко і глава фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Київська міська рада є нелегітимною і вичерпала свої повноваження, відповідно, ми не будемо звертатися до Київради якісь рішення приймати, ми будемо Київраду і депутатів блокувати і не дозволимо проводити будь нелегітимні збори", - сказав цитують Левченка "Українські новини" .

"Наша фракція, як і весь інший депутатський корпус Київради, термін повноважень якого закінчився, однозначно не має права приймати будь-які рішення і голосувати за ті чи інші питання", - заявила Меліхова.

"А спекуляції щодо надбавок до зарплат, які влаштував глава КМДА Олександр Попов, це тільки політичний піар, оскільки Київрада ще півроку тому провела ці рішення. Тому Попову тільки й треба, що їх виплачувати згідно з рішенням Київради", - цитує депутата прес-служба "Батьківщини".

"Що стосується "насущних" питань, то владі ніхто не заважав внести їх до порядку денного ще до закінчення повноважень Київради - до 2 червня - замість того, щоб перевантажувати порядки денні земельними питаннями", - пояснила вона.

У той же час, зазначила депутат, що вона візьме участь в президії Київради для того, щоб розуміти дії влади і донести до суспільства інформацію про те, які питання будуть внесені на незаконне засідання Київради, особливо без проектів рішень.

Як відомо, політики наполягають, що засідання Київради нелегітимне після 2 червня і вимагають проведення виборів.

Київрада вирішила провести сесію 19 серпня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...