Чорновіл: Януковичу хочеться мати захист від Росії і Путіна

Четвер, 8 серпня 2013, 10:59

Президент Росії Володимир Путін штовхає Україну до Європейського союзу.

Про це заявив екс-депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Крім бажання приєднатися до Євросоюзу, Януковичу хочеться мати захист від Росії, тому що відносно Кремля фобії ще сильніше. Він бачить, що Володимир Путін демонструє відверту зневагу і хамство. Янукович відчуває загрозу з боку Росії, тому буде шукати захисту в Євросоюзі", - упевнений він.

"Але з іншого боку, його лякають тим, що в Євросоюзі потрібно буде жити за правилами, а правила передбачають дуже серйозні втрати в можливостях, накопиченні грошей. До всього цього додається фактор Тимошенко. У результаті президент розгублений, тому що жодна з доріг не гарантує йому особисту безпеку", - уточнив екс-депутат.

"Все залежить від того, хто і що заносить йому в кабінет почитати. Навіть більше: хто і що саме підкреслює йому жовтим маркером в цих матеріалах, тому що тільки такі документи він і читає з того, що потрапляє йому на стіл", - додав він.

На думку Чорновола, візит Путіна на круглий стіл Віктора Медведчука у рамках святкування хрещення Київської Русі в Києві говорить про те, що "Янукович для Путіна більше ніхто".

"Але ці імперські фокуси нічого хорошого не дадуть Москві. Патріарх Кирило, на відміну від Путіна, зміг вміло завдати удару по Януковичу. Президент хотів, щоб свято хрещення було його особистим тріумфом. Кирило забрав "цукерочку" і зробив так, що все пройшло під егідою Кремля. Путін повинен був добити Януковича, але його відраза зіграла проти нього, і він зірвався, приїхавши до Медведчука, остаточно давши зрозуміти, що не хоче мати справи з Януковичем", - вважає екс-регіонал.

"Зрозуміло, Янукович висновки зробив. Якби Путін був трохи культурніше, можливо, євроінтеграція була б під загрозою, бо Янукович бачив би можливість двох шляхів. Сьогодні двох шляхів немає. Путін власними руками жене Януковича до Євросоюзу. Для України поведінка Путіна - позитивне явище", - упевнений він.

Відповідаючи на запитання, чому влада дає Медведчуку пропагувати вступ України до Митного союзу, Чорновіл зазначив: "Чіпляти його поки не наважуються, бо це буде сприйнято як відверта війна з Путіним".

"Багато регіоналів, які симпатизують Путіну, хочуть мати канали спілкування з ним. Ті, хто мудріший, безпосередньо контактують з Кремлем. А більш нікчемні та ліниві намагаються вийти на Москву через Медведчука. Справедливості заради варто сказати, що з регіоналів до Медведчука ходить тільки шантрапа", - підсумував він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News