Посол США розповів про головні пріоритети в роботі і вивчення української

П'ятниця, 9 серпня 2013, 10:06

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт щоранку перед від'їздом в Україну починалося з уроку української мови.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Вести".

"Можна багато чого дізнатися про країну, спілкуючись з її людьми за обіднім столом. Я сподіваюся, у мене буде можливість зустрічатися і спілкуватися з моїми новими українськими друзями у неформальній обстановці - саме для цього кожен мій ранок у Вашингтоні протягом якогось часу перед від'їздом в Київ починався з уроку української", - сказав він.

Він заявив, що збирається продовжувати вивчення мови в посольстві.

"Так що, думаю, зможу в своєму наступному відеозверненні побільше сказати по-українськи, відповідаючи на питання, які я всіх закликаю задавати на сторіночці посольства в "Фейсбуці", - сказав посол.

Він також сказав, що його головний пріоритет - "підтримати європейський вибір українського народу".

"Цьому питанню я планую зараз приділити особливу увагу - аж до початку Вільнюського саміту", - сказав він.

"Щодо президентських виборів: вибори 2010 року в загальному вважаються вільними і чесними. Сподіваюся, що Україна зможе повторити це - і президентські вибори 2015 року відповідатимуть таким же високим міжнародним стандартам", - додав посол.

За його словами, посольство США продовжує підтримувати демократію і права людини, економічний розвиток, поліпшення охорони здоров'я та енергетичну незалежність - з тим, щоб Україна знайшла своє майбутнє у вільній і миролюбній Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування