Морякам, які просиділи в полоні у лівійців, не дають зарплати

Четвер, 12 вересня 2013, 20:58

Українські моряки, яких тримали в лівійському полоні, скаржаться, що судновласник не заплатив їм за роботу.

Про це вони повідомили під час прес-конференції, яка відбулася у четвер в Одесі, передає Радіо Свобода.

Моряки поскаржилися, що судновласник заборгував їм зарплату за час від 1 до 8 місяців. Загальна заборгованість із зарплати на чотирьох суднах компанії сягає, як вони вважають, 300 тисяч доларів США.  

За словами третього механіка судна Володимира Жоріна, якихось особливих виявів агресії з боку лівійських нападників не було, фізичного насильства не зазнав жоден із членів екіпажу.

Моряки не мають особливих претензій ні до лівійської влади, ні до українського МЗС.

Намірів тікати із судна у місто моряки не мали – розбурханий революцією Бенгазі виглядав більш небезпечним, ніж борт захопленого судна.

Обурення моряків викликає, передусім, позиція судновласника, котрий, за їхніми словами, не переймався їхньою долею під час полону, а зараз зволікає із виплатою заробленого. По захист своїх інтересів моряки вже звернулися до прокуратури.

У порту Бенгазі 17 липня озброєні громадяни Лівії захопили судно "Етель", екіпаж якого складався з 19 громадян України. Лівійці взяли українців у заручники, вимагаючи повернути їм 600 автомобілів, за які нібито українські партнери взяли гроші, але вантаж не доставили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: