"Сірий кардинал" Путіна буде займатися Україною - ЗМІ

Неділя, 15 вересня 2013, 01:52

Куратором російсько-українських відносин в уряді РФ стане екс-віце-прем’єр, колишній заступник голови адміністрації президента Владислав Сурков.

Як повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на обізнані джерела, Сурков повертається у владу в статусі помічника президента: указ про його призначення готовий і чекає свого підписання.

Про нове призначення може бути оголошено вже наступного тижня. 

Одним з головних напрямків, якими Сурков займеться в АП, стануть російсько-українські відносини.

"Незрозуміло, чи увійде до сфери його компетенції взаємодія з Абхазією і Південною Осетією, яка була у веденні Тетяни Голікової - вона змінила адміністрацію президента на Рахункову палату. Крім того, невідомо, чи відійде до Суркову все СНД чи лише окремі, ключові країни", - зазначає видання. 

Раніше в адміністрації президента Сурков був куратором внутрішньої політики, питаннями якої тепер опікується В'ячеслав Володін.

В уряді Сурков займався інноваціями, в тому числі роботою з інноградом "Сколково".

Суркова в Росії називають не інакше як "сірий кардинал, майстер політичної інтриги і піару, головний політичний наглядач".

Він займався політичним будівництвом при Путіні, контролював вибори до Держдуми, саме з ним узгоджувалися списки близьких до Кремля партій. У Держдумі він займався проштовхуванням вигідних Кремлю законопроектів. 

Був куратором прокремлівського молодіжного руху "Наші", відомого провокаціями проти представників російської опозиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування